Zoover highly recommended 5 tulpen bed & breakfast

Erfgoed logies de Hooge Stukken

Luxus Übernachtung in einem alten Bauernhof in Drenthe

Sehen Sie sich unsere Gästewohnungen an

Musea in de regio

Drenthe en Groningen hebben beide een zeer rijke geschiedenis. In beide provincies kunt u dan ook mooie en interressante musea vinden. Hieronder geven we u een klein overzicht.
In het eigen dorp Eelde zijn enkele musea die zeer de moeite waard zijn. Het bijzondere museum „de Buitenplaats“ , het museum Vosbergen voor (oude) muziekinstrumenten, en het klompenmuseum.

Musea in Eelde:

Het museum de Buitenplaats ligt op ca 500 mtr van onze B&B. Het is een museum voor Figuratieve Kunst met regelmatig wisselende exposities. Het museum heeft een schitterende tuin en gezellig tuincafe.

In het weekend zijn er vaak prachtige (muziek)evenemeten op het podium van het museum „de Buitenplaats“  Z ie hiervoor de agenda

In de landgoederengordel ten noordoosten van Eelde ligt het museum Vosbergen.Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in een historisch perspectief.

Het klompenmuseum van de Gebr.Wietzes laat u kennismaken met de geschiedenis en de produktie van de klomp. Het museum heeft de grootste collectie klompen.

Musea in Drenthe en Groningen:

In Assen vinden we het totaal vernieuwde Drents Museum Het museum heeft de afgelopen jaren een spectaculaire verbouwing ondergaan.  Het is een museum met een grote varieteit aan collecties.  Een ander belangrijk onderdeel vormen de bodemvondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd.

Heel mooi en spraakmakend is het Groninger Museum, recht tegenover het al even mooie hoofdstation. Het museum is gebouwd in het Verbindingskanaal.Zowel de bouw als de diverse tentoonstellingen zijn zeer de moeite waard.

Een ander interressant museum in Groningen is het Noordelijk scheepvaartmuseum. U vindt dit museum in de Brugstraat. PS: vanaf 1 december 2011 is er de unieke virtuele tentoonstelling „Groningen in 1470“.

Een ander heel interressant en bijzonder museum is het gevangenismuseum in Veenhuizen. Vanaf onze B&B is het een afstand van ca 20 km door het mooie Drentse land.Het Gevangenismuseum in Veenhuizen is als beste museum uit de traditionele museumtest van het Historisch Nieuwsblad gekomen!! Uit de test: “Het Gevangenismuseum is leerzaam, vermakelijk en geeft stof tot nadenken; de perfecte besteding van je vakantiedag. Met dit museum is Nederland een uitstekend museum rijker

Andere musea in de provincies: